Wat is een Roll-Up banner en wat kun je ermee?

Een Roll-Up banner bestaat uit een voet en een uitklapbare staander. De print is tijdens het vervoer opgeborgen in de voet en wordt tijdens het opzetten uit de voet getrokken en aan de bovenzijde van de staander bevestigd. Een veer in de voet zorgt ervoor dat de print mooi op spanning blijft.

Een Roll-Up banner is compact te vervoeren en in 30 seconden opgezet. Het gebruik van een Roll-Up banner, ook wel banner genoemd is daardoor de meest eenvoudige en snelste manier om uw bedrijf op product te presenteren.

De Roll-Up banner is in vele breedten en hoogte maten leverbaar.

Let op voor te goedkope Roll-Up banners

Een goedkope Roll-Up banner is goed voor eenmalig gebruik, maar staat meestal niet stabiel en is gaat zeer snel kapot. Er hoeft bijvoorbeeld maar iemand tegenaan te lopen en uw banner staat al scheef en is niet meer recht te krijgen. Dat wilt u toch niet gebeuren tijdens en beurs of evenement? De duurdere roll-up banners in combinatie met een goede print daar kunt u jaren plezier van hebben en staat er mooi strak bij.

Waar zitten nu die kwaliteitsverschillen tussen de goedkope Roll-Up banners met een duurdere Roll-Up banners?

  • Goedkope roll-up banners zijn gemaakt van licht/dun aluminium. Na na enkele keer opzetten of aanstoten al onbruikbaar.
  • De montage van de voetjes is zeer fragiel en goedkope banner staat snel scheef.
  • Bij de goedkopere roll-up banners wordt een zeer dunne veer gebruikt, waardoor spanning op de print snel afneemt en zeer snel kapot gaat, soms al na 1x keer gebruiken.
  • Het printmateriaal van de goedkope banners bestaat meestal uit bisonyl of Frontlit, dit is een soort zeildoek wat snel krult en vaak ook te glimmend is.
  • De print is aanzienlijk goedkoper en daardoor doorzichtig waardoor bedrukking slecht leesbaar is en de print gevoelig is voor scheuren.
  • De goedkope Roll-Up banner heeft ook het nadeel dat de print niet eenvoudig of helemaal niet is te wisselen. De print wordt namelijk direct in de voet vastgelijmd. Bij de betere roll-up banners is het wisselen van de print eindeloos uit te voeren door een kliksysteem of geleidingssysteem in de voet.

Meer informatie over onze betere Roll-Up banners