Wat is een Pop-Up beurswand en welke soorten zijn er?

Als we het hebben over draagbare of mobiele beursdisplays, dan is het meest voorkomende type mobiele beurswand op de markt waarschijnlijk de Pop-Up beurswand met uitvouwbaar frames. Deze Pop-Up beurswanden worden al meer dan 30 jaar veel toegepast. De eerste Pop-Up beurswanden hadden een flexibele glasvezel frame met aluminium of metalen verticale geleiders en oprolbaar stof die was bevestigd aan het raamwerk met magneten. In de loop der jaren is het basisontwerp niet is veranderd, maar de materialen, maten en gewichten hebben pop-up displays veelzijdiger en eenvoudiger vervoerbaar gemaakt.

De Pop-Up beurswand heeft in de loop van de jaren ook verschillende namen gekend, zoals;

Huidige standaard frames hebben een groter formaat en zijn leverbaar tot 350cm breed en zelfs verder uit te breiden naar grotere opstellingen. Het grootste standaard formaat van 350cm is te vervoeren in een compacte koffer op wieltjes met een gewicht van rond de 39kg. Hier zitten dan het Pop-Up frame in met de verticale Pop-Up profielen, de Pop-Up verlichting en de fotobanen. Pop-Up wanden zijn er in verschillende maten met verschillende opties om de gebruiker een grotere flexibiliteit te geven voor de gewenste stand opstelling.

Globaal zijn er 5 voorkomende soorten Pop-Up wanden:

Pop-Up Beurswanden met stoffen panelen;
In het begin werden er alleen Pop-Up beurswanden geleverd met stoffen panelen waar de uitingen met klittenband op gemonteerd werden, maar dit komt nagenoeg niet meer voor.